Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης προς της απειλούμενη με εκκένωση Κατάληψη 111

Αναρτήθηκε στης 15/5 στο κτίριο Κατσίγρα απο την κατάληψη Ντουγρού

Σχετικά με πληροφορία για επικείμενη εκκένωση της κατάληψης 111

Από την πρώτη ημέρα ύπαρξης της, η κατάληψη 111 έχει προσεγγιστεί από πληθώρα φορέων, είτε μιλάμε για τη ΔΕΗ που αποπειράθηκε κάμποσες φορές να διακόψει την παροχή του ρεύματος, είτε για τον ΕΥΑΘ που διέκοψε την παροχή νερού (η οποία αποκαταστάθηκε λίγες ώρες αργότερα από αλληλέγγυο κόσμο και τον κόσμο της κατάληψης), είτε για κλιμάκια του δήμου Θεσσαλονίκης που συχνά πυκνά έχουν θεαθεί πέριξ του κτιρίου με διάφορες προφάσεις που συνήθως αφορούν ‘’έργα αποκατάστασης που αναμένονται να πραγματοποιηθούν’’. Μία από αυτές τις φορές, μάλιστα, είχαν τοποθετήσει σιδερένια κιγκλιδώματα περιμέτρικά του χώρου της κατάληψης ως προσωρινή λύση για την πτώση σοβάδων και μπάζων. Κατόπιν παρέμβασης στο δήμο και με την παρουσία αλληλέγγυου κόσμου, τα κιγκλιδώματα αυτά αφαιρέθηκαν λίγες μέρες μετά.

Έχει παραπάνω από ένα μήνα που άτομο εθεάθη να φωτογραφίζει το κτίριο και στη συνέχεια να μπαίνει σε όχημα εργασιών. Το άτομο αυτό προσεγγίστηκε από σύντροφο που κατάφερε να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με εργασίες που επιθυμεί ο δήμος να πραγματοποιήσει, διότι έχουν γίνει αναφορές για πτώση μπάζων και πως αυτή τη στιγμή αναμένεται έγκριση από τους μπάτσους για την υλοποίηση τους. Παρ’ όλα αυτά, δεν ξαναεμφανίστηκε κάποιος από τότε.

Χτες το απόγευμα ενημερωθήκαμε πως υπάρχει σειρά εργασιών που έχουν δρομολογηθεί για να γίνουν στο κτίριο, τις οποίες έχει αναλάβει εργολάβος και πως απαιτείται εκκένωση για την περάτωση τους. Το πρώτο σκέλος, πράγματι, επιβεβαιώθηκε και μέσα από τον ιστότοπο της Διαύγειας, στον οποίο βρήκαμε σχετική ανακοίνωση. Φαίνεται πως το κτίριο το έχει αναλάβει η εταιρεία MA. CON. STRUCTION με σκοπό την υλοποίηση του έργου ‘’λήψη μέτρων ασφαλείας στο κτίριο ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) επί της οδού Εγνατίας 111, στην Θεσσαλονίκη’’. Για ακόμη μια φορά θέλουμε να τονίσουμε, τώρα περισσότερο από ποτέ, πως δε μας λυγίζουν οι κινήσεις των εκάστοτε φορέων και θεσμικών οργάνων που αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων τάξης και ελέγχου. Για εμάς οι καταλήψεις είναι τσεκούρια που γυρίζουν πάνω από τα κεφάλια σας και, πραγματικά, θα ματώσετε για να τις ακουμπήσετε… Η καταστολή πάντα θα προσπαθεί να μας πλησιάσει, να μας αγγίξει. Είτε κάνοντας λόγο για εστίες ανομίας, είτε χρησιμοποιώντας προφάσεις περί εκμετάλλευσης κτιρίων ή περί επικινδυνότητας που βασική πρόθεση έχουν να αποπολιτικοποιήσουν την πράξη τους. Σε κάθε περίπτωση εμείς βλέπουμε το σιχαμένο πρόσωπο της εξουσίας να πασχίζει να σωπάσει το ανεξέλεγκτο. Όσα λουλούδια και να κόψουν, η άνοιξη δεν θα σταματήσει – θα φυτρώνουμε άγρια, άναρχα και χαοτικά όπου θέλουμε εμείς. Οι καταλήψεις δεν είναι μονάχα τα ντουβάρια τους. Αυτά γκρεμίζονται εύκολα και εύκολα γίνονται ένα με τον υπόλοιπο δυστοπικό βούρκο. Ο κόσμος τους, όμως, η ιστορία τους, η παρακαταθήκη που αφήνουν, οι ανεξούσιες σχέσεις που δημιουργήθηκαν και περιπλέχθηκαν μέσα σε αυτές όχι απλά δεν σβήνουν, αντίθετα φουντώνουν ολοένα και περισσότερο. Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να σωπάσουμε. Θα στεκόμαστε απέναντι σε αυτόν τον κόσμο μέχρι τέλους. Μέχρι να καταστραφεί και το τελευταίο του κομμάτι.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Κατάληψη 111