Παρέμβαση στο πολυιατρείο της ιδιωτικής κλινικής ANIMUS, και στο σπιτι του συνεταίρου της Lariplast

<a <a <a

Σήμερα το πρωί 4/5 20 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση απο 20 σύντροφους/ες στα γραφεία, στο πολυιατρείο της ιδιωτικής κλινικής ANIMUS, καθώς και στο σπίτι του ιδιοκτήτη Α. Νταβέλη ο οποίος είναι και συνέταιρος στην γνωστή πλέον Lariplast. Στα πλαίσια της παρέμβασης κρεμαστήκαν πανό, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχθηκαν συνθήματα, σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες των 2 επιχειρήσεων. Όλα αυτά εν αναμονή της έλευσης του πρωθυπουργού για να συγχαρεί τον Νταβέλη. Ακολουθεί το κείμενο και οι φωτογραφίες απο την παρέμβαση.

ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία ενορχηστρωμένων απαγορεύσεων που πότε άρονται πότε επανεμφανίζονται με το πρόσχημα μιας υγειονομικής διαχείρισης του COVID-19. Στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης παραμένει σταθερά μόνο η μπατσική επιτήρηση των πόλεων με τα πρόστιμα να αυξομειώνονται πατώντας πάνω στην προβαλλόμενη, από την αρχή της επιδημίας, ‘’ανευθυνότητα και το μειωμένο αίσθημα ατομικής ευθύνης’’ των πολιτών. Η εικόνα του Σ.Τσιόρδα (Εκπρόσωπος ΥΠ.ΥΓ.) και Ν.Χαρδαλιά (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη) χορηγείται κάθε μέρα στις 6 με την συνέπεια μιας τύπου φαρμακευτικής αγωγής για τον ιό, με πολύ προβλέψιμες για εμάς παρενέργειες. Ενώ λοιπόν θέλουν να διασπείρουν και να διατηρήσουν ένα αίσθημα “κρατικής εγγύτητας και διαχείρισης’’ πέφτουν στις αντιφάσεις ενός κόσμου που η υγεία έχει αναδειχτεί σε εμπόρευμα προς αξιοποίηση από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Παραμένοντας ιδιαίτερα καχύποπτοι/ες με την επικοινωνιακή φιέστα των ημερών, παρατηρούμε ότι ενώ ο Τσιόρδας, ως ‘’ειδικός’’ μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες μας διαβεβαίωνε για την αναποτελεσματικότητα της χρήσης μασκών σε συνωστισμένους χώρους, ξαφνικά μόλις ανοίχτηκε μια αγορά μασκών ελληνικών συμφερόντων καθιστά υποχρεωτική την χρήση τους μέσο νόμου. Αυτή η μετατόπιση της ‘’γνωμάτευσης’’ συμπίπτει με την άρση, κάποιων εκ των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, για να επιστρέψουν και άλλοι εργαζόμενοι/ες στις δουλείες τους παρότι τίποτα δεν μας υποδεικνύει ότι οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας. Ενώ το βασικό εργαλείο καταπολέμησης οποιουδήποτε τύπου ιού, το εμβόλιο, παραμένει υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της αξίας και της παροχής του σε διεθνούς εμβέλειας, φαρμακοβιομηχανίες.

Σε αυτήν την συνθήκη η ιδιωτική πρωτοβουλία, για άλλη μια φορά, παρουσιάζεται σαν η σωτήρια λέμβος! Το όνομα της: Lariplast, μια βιομηχανία πρότινος πλαστικών μιας χρήσης κατορθώνει σε ένα πολύ ύποπτα μικρό χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τεχνικά και γραφειοκρατικά ζητήματα (κύριο χαρακτηριστικό του κρατικού μηχανισμού) να δημιουργήσει μια 24/7 γραμμή παραγωγής μασκών προστασίας για να τις διανέμει στην αγορά. Ένας απο τους ιδιοκτήτες της βιομηχανίας ο Αχ.Νταβέλης διατηρώντας διαχρονικά σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά έχοντας επενδυτικές βλέψεις και επιτυχίες χρόνων στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, καθώς στην κατοχή του βρίσκεται και ο όμιλος ιδιωτικών κλινικών ‘’ANIMUS’’ και είναι πρόεδρος του Σ.Θ.Ε.Β. ορθά ανήγγειλε, σαν να προέβλεπε το κοντινό μέλλον, πως το 2020 θα είναι η χρονιά του.

Όσον αναφορά την Lariplast, έχει αποδειχθεί με τα τόσα χρόνια λειτουργίας της πως λειτουργεί έχοντας ανα μεγάλα διαστήματα απλήρωτους τους εργαζόμενους της και προσαρμόζοντας τις ώρες και μέρες εργασίας τους ανάλογα με τις ανάγκες της παραγωγής καταπατώντας κάθε εργασιακή συνθήκη και εξοντώνοντας τους. Η ίδια φιλοσοφία φυσικά επικρατεί και στις λουσάτες κλινικές του ANIMUS που καθημερινά επεκτείνονται στην πόλη μας. Πιο συγκεκριμένα στα τέλη Μαρτίου όπου πέρασε από τη βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για τις περικοπές στους εργαζομένους λογο καραντίνας εφάρμοσε μειώσεις μισθών σε όλο το νοσηλευτικό, γραμματειακό και παραϊατρικό προσωπικό στο 50% με αποτέλεσμα ένας αριθμός εργαζομένων να αναγκαστούν να παραιτηθούν. Άμεση ήταν η αντίδραση ενός μεγάλου μέρους των υπολοίπων όπου μετα από παρέμβαση τους στη διοίκηση τους υποσχέθηκαν ότι θα πληρωθούν το 60% και κάποιοι απ’ αυτούς θα πληρωνόντουσαν κανονικά αλλά το ποσό της μείωσης θα το έπαιρναν μαύρα. Αξίζει να επισημάνουμε πως στο επιχειρηματικό βιογραφικό του Νταβέλη είναι ευρέως γνωστό ότι υπήρξε από τους πρώτους εργοδότες στην Λάρισα που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις του προσωπικού του.

Για ακόμα μια φορά είναι ξεκάθαρα φανερή η μορφή και στάση αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος που κυριαρχεί και μάλιστα σε μια περίοδο που σύμφωνα με τους “ειδικούς’’ η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των αδυνάμων πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας. Βλέπουμε όμως πως στην πραγματικότητα πάνω απ όλα για αυτούς είναι το κέρδος για τα αφεντικά. Μια κυβέρνηση που πληρώνει εκατομμύρια στα καρτέλ των καναλιών για να προπαγανδίσει την ατομική ευθύνη των πολίτων απέναντι σε μια πανδημία χωρίς φυσικά να κάνει καμία αναφορά για το διαλυμένο από την ιδία σύστημα υγείας προμοταρει έναν δικό της επιχειρηματία. Γιατί το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα κινηθεί το χρήμα στην αγορά ώστε να επιβιώσουν αυτοί που τόσα χρονιά τους στηρίζουν δηλαδή οι βιομήχανοι, οι καναλαρχες, οι επιφανείς με λίγα λόγια επιχειρηματίες που αισχροκερδούν στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Να αντισταθούμε σ αυτές τις λογικές και να ανατρέψουμε το υπάρχον.
Βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των πολλών, αυτών που με τις δυνάμεις τους παράγουν τον πλούτο και τα αγαθά για την κοινωνία μας.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ