Συγκέντρωση και πορεία 18/3

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον.

Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!

 

Στις 11 Μάρτη το ναζιστικό έκτρωμα της Xρυσής Aυγής καλεί σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Imperial. Οι “αντισυστημικοί” λοιπόν φασίστες της χρυσής αυγής  διαλέγουν γνωστό πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης που εξυπηρετεί συμφέροντα πολυεθνικής εταιρίας για να στεγάσουν το πανηγυράκι τους. Ο ρόλος και η ιστορία του φασιστικού μορφώματος της Xρυσής Αυγής είναι πια όμως γνωστοί καθώς λειτουργούν ως μπράβοι της εργοδοσίας, ψηφίζουν νομοσχέδια υπέρ των εφοπλιστών και τραμπουκίζουν εργαζόμενους που διεκδικούν. Επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και σε αιγύπτιους ψαράδες, επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και στέκια, δολοφονία του Λουκμάν στα Πετράλωνα, δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και πόσοι ακόμη γνωστοί ή άγνωστοι τραμπουκισμοί και δολοφονίες.

Επίσης η επιλογή ενός ξενοδοχείου μακριά από το κέντρο της πόλης δεν είναι τυχαία. Νεοναζί και μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θέλουν να δει η κοινωνία ότι ο κόσμος του αντιφασιστικού κινήματος είναι πάντα παρών και έτοιμος να τους αντιμετωπίσει. Παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που σπεύδουν να τους προστατέψουν, κρύβονται στις τρύπες τους φοβούμενοι δυναμικές απαντήσεις.

Τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σβάστικες, συνθήματα υπέρ του Χίτλερ και ένα ξενοφοβικό σκοταδιστικό κλίμα με αφορμή την λειτουργία σχολείων για προσφυγόπουλα. Την ίδια στιγμή στη Λέσβο, φασίστες πυρπολούν σκηνές που μένουν οικογένειες προσφύγων ενώ η κόρη του Μιχαλολιάκου, αρχηγού της Χ.Α., σαν άλλη απόγονος των ναζί που εξόντωσαν εκατομμύρια ανθρώπους με τους πιο φριχτούς τρόπους που αντίκρισε η ανθρώπινη ιστορία βγάζει λόγους ανωτερότητας του είδους της: των ορθόδοξων, στρέητ ελλήνων. Οπαδοί του Σώρρα  (ο οποίος χαρακτηρίζει τα Α.Μ.Ε.Α. υβρίδια) συγκεντρώνονται στην Ακρόπολη και κάνουν δέηση στον Δία και στην Άρτεμη, οπαδοί της Χ.Α. εισβάλλουν σε σχολεία τρομοκρατώντας γονείς, δασκάλους και μαθητές, μιλώντας για μόλυνση και αλλοίωση των ιδεωδών «μας». Τι είναι άραγε αυτό που φοβόνται ότι θα χαλάσουν όλοι αυτοί οι ‘’άλλοι’’ στα τόσα ακλόνητα στην ιστορία ιδανικά τους ;

Για εμάς δεν υπάρχει καμία καθαρή και ανώτερη φυλή ή έθνος. Η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει κάποιος δεν έχει τίποτα να κάνει με το «δικαίωμα» ιδιοκτησίας αυτού του κομματιού γης. Οι αρχές, οι αξίες του και οι παραδόσεις κάθε ανθρώπου ή λαού δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το μίσος και τον φόβο προς τον οποιοδήποτε «ξένο».

Για εμάς ένα είναι πλέον ξεκάθαρο: όσο περισσότερο μας κλέβουν τη ζωή, με φόρους και κατάργηση δικαιωμάτων τόσο περισσότερο μας ποτίζουν με τις ιδέες του έθνους και της φυλής.  Έτσι, θέλουν να μας κρατούν αποξενωμένους, φοβισμένους, διαχωρισμένους και ανίκανους να αντισταθούμε σε κάθε αφεντικό και κάθε εξουσία. Με τις πλάτες του κράτους, τις λαϊκίστικες πολιτικές και την ρατσιστική, γεμάτη μίσος ρητορική της, η Χ.Α. δημιουργεί έναν επίπλαστο εσωτερικό εχθρό στο πρόσωπο του μετανάστη, του ομοφυλόφιλου, του «άλλου». Οι φασίστες λοιπόν, μετά από µία περίοδο παροπλισμού και αποχωρήσεων, ξαναεμφανίζονται επιδιώκοντας να συνεχίσουν τον παρακρατικό τους ρόλο και καλλιεργώντας ένα διαφορετικό δημόσιο προφίλ της “σοβαρής” Χ.Α.

Κυβερνήσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης, πατριωτικά μορφώματα, παρακράτος και κρατικοί μηχανισμοί, όλοι σε ένα κοινό στημένο παιχνίδι, ανοίγουν πεδίο φανατισμού και φασιστοποίησης της κοινωνίας, αποπροσανατολίζοντας την από τους πραγματικούς της εχθρούς. Τη βιομηχανία πολέμου και κέρδους, το κράτος και το κεφάλαιο.

Χωρίς να τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ο φασισμός θα αντιμετωπιστεί από την αστική δικαιοσύνη, αλλά ούτε και από την αριστερή κυβέρνηση, θα καταδεικνύουμε κάθε φορά και σε κάθε πεδίο που βρισκόμαστε, πως είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τρέφει τον φασισμό.

Τασσόμαστε ενάντια σε αυτή την εκδήλωση και σε όποια επόμενη κίνηση από μεριά των φασιστών να κερδίσουν χώρο και να βρουν πυρήνα στην κοινωνία της Λάρισας. Αυτό δεν θα συμβεί.

Η απάντηση η δική μας είναι οι αδιαμεσολάβητοι κοινοί ταξικοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών και η συλλογικοποίηση των αντιστάσεων μας. Η απάντηση η δική μας είναι η παρουσία μας στο δρόμο.  Ενάντια στο φόβο δεν αφήνουμε χώρο σε κανένα θρασύδειλο φασίστα και νεοναζί.

 

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία,

τους χώρους εργασίας,

τις γειτονιές μας!

 

συνέλευση αναρχικών Λάρισας

για επικοινωνία: anar_lar@espiv.net