Αντιφασιστική Μαθητική Συνέλευση Λάρισας

Είμαστε μία ομάδα. Μία παρέα μαθητών που προσπαθούμε να οργανωθούμε εναντίον του επιθετικού μηχανισμού που ονομάζεται σχολείο, αλλά και κάθε πτυχής αυτού του συστήματος που μας καταπιέζει.
Γεννηθήκαμε τη νέα χιλιετία. Την κρατική διαχείριση της μετανάστευσης, την οικονομική κρίση και τη Χρυσή Αυγή τις γνωρίσαμε από μικρά. Τα παιδικά/εφηβικά μας χρόνια σημαδεύτηκαν από τη δολοφονία του Παύλου και του Αλέξη, αυτές άλλωστε ήταν οι πρώτες μας μνήμες από τον δρόμο, τους μπάτσους. Τα γεγονότα του 20ου αιώνα που σημάδεψαν την τάξη μας αποτελούν για μας ιστορίες.
Σήμερα κοιτάμε την εποχή μας κατάματα. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι είμαστε υποχείρια του κράτους, το οποίο ενεργεί με σκοπό να μορφοποιήσει τα μυαλά μας προορίζοντάς τα να είναι χειραγωγήσιμα και εμείς νομοταγείς πολίτες, υπάκουοι εργάτες, σκυλάκια δασκάλων και αργότερα αφεντικών. Τα παραπάνω τα βιώνουμε μέσα στο σχολείο, το φροντιστήριο, την οικογένεια, τις παρέες μας. Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την απουσία μαθητικής δράσης εδώ και καιρό από την πόλη μας, αποφασίσαμε να μη μείνουμε άπραγοι, να οργανωθούμε και να πάρουμε θέση στην κοινωνία της εξαθλίωσης.
Προσπαθούμε μέσω εμπειριών και ιδεών που έχουμε αναπτύξει ως κοινές, να μιλήσουμε για πράγματα καθημερινά τα οποία απασχολούν όλους/ες εμάς. Ορθώνουμε ανάστημα λοιπόν ως μαθητές και μαθήτριες, γιοι, κόρες,ως μελλοντικοί/ές φοιτητές/τριες, μελλοντικοί/ές εργάτες/τριες μέσα σε ένα σύστημα καταπιεστικό και βάρβαρο αλλά και γενικότερα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που όσο διαφεύγουμε από το κάδρο που μας βάζει, τόσο αυτό μας επιτίθεται.
Ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι/ες. Τα προβλήματά μας αφορούν την πλειοψηφία των μαθητών και μαθητριών και ευελπιστούμε να ενωθούμε με συμμαθητές και συμμαθήτριές μας μέσω των ιδεών μας. Θεωρούμε αδερφό/ή κάθε συμμαθητή και κάθε συμμαθήτρια που αντιδρά και αντιτίθεται σε αυταρχικούς δασκάλους, φασίστες, σεξιστές, ρατσιστές, μπάτσους και λοιπά αποβράσματα. Αν και η τοποθέτησή μας κινείται στα πλαίσια της μαθητικής κοινότητας, δεν απομακρύνουμε τους εαυτούς μας από τα γενικότερα κοινωνικό-πολικά προβλήματα της ταξικής αυτής κοινωνίας. Ο χαρακτήρας των κειμένων μας πρόκειται να είναι καθαρά αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός. Μπορεί να μην έχουμε τις ικανότητες να εξηγήσουμε και να μελετήσουμε κάθε πτυχή της φασιστικής όψης την κοινωνίας που ζούμε, αλλά μπορούμε να παρατηρήσουμε τα αποτελέσματά της στις ζωές μας και να ερμηνεύσουμε με τον πιο απλό τρόπο τα πράγματα.
Μπροστά στις ρατσιστικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται εναντίον μεταναστών συμμαθητών και συμμαθητριών μας, στη χαοτική κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος, την υπολειτουργία των σχολείων και την αντιμετώπιση των μαθητών ως πειραματόζωα, που έχουν ως απώτερο στόχο την υπονόμευση της εργατικής μας δύναμης, οργανωνόμαστε με σκοπό την υπεράσπιση των εαυτών μας και της τάξης μας. Ενωμένοι και ενωμένες στεκόμαστε ενάντια στον σεξισμό και στην πατριαρχία, ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσοφοβία, τον ρατσισμό, τον φασισμό και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση μίσους από τους “δυνατούς” στους “αδυνάτους”.
Η συνέλευσή μας είναι αυτό-οργανωμένη αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες. Πράττουμε και σκεφτόμαστε συλλογικά, παίρνουμε θέση στην κοινωνική αντίσταση και στον πόλεμο εναντίον κεφαλαίου και κράτους αντιτασσόμαστε στην κανονικότητα που προορίζεται για εμάς.
Εμείς θα ενταφιάσουμε τα μεγάλα οράματά τους.

Μαθητική Αντιφασιστική Συνέλευση Λάρισας

antifamsl@espiv.net