Κατάληψη Ντουγρού ανοιχτή κάθε Πέμπτη

Η κατάληψη Ντουγρού θα παραμείνει ανοικτή κάθε Πέμπτη από τις 18:00 το απόγευμα με χαλαρό καφενείο και ανοικτές τις δομές της.

Στον χώρο της κατάληψης , που μετράει 4 χρόνια ύπαρξης και δράσης στην πόλη , υπάρχει δομή βιβλιοθήκης – βιβλιοπωλείου και αναγνωστηρίου , χαριστικό παζάρι ρούχων, αστικός λαχανόκηπος και γυμναστήριο, θα διανέμονται προϊόντα της ΒΙΟΜΕ καθώς και θα πραγματοποιείται συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης .

Βλέπουμε τις Πέμπτες σαν μια ευκαιρία αναζωπύρωσης και δημιουργίας σχέσεων , επέμβασης στις πόλεις των περιφράξεων και του ατομικισμού και έμπρακτης επαναδιατύπωσης των προταγμάτων μας για έναν κόσμο που δεν μας ζυγίζει βάση της τσέπης , της εθνικότητάς και της έμφυλης ή σεξουαλικής μας ταυτότητας . Στήναμε και θα στήνουμε καφενεία, μπαρ, live, πολιτικές εκδηλώσεις και δομές πλαισιώνοντας τις διεκδικήσεις μας στον δρόμο με αντιϊεραρχικά και αυτοοργανωμένα χαρακτηριστικά, ως ανταπάντηση στην εμπορευματοποιημένη φιέστα των μαγαζατόρων και των αφεντικών που τρέχουν να καλύψουν ”τα σπασμένα” της περιόδου της καραντίνας του COVID-19 με το να απλώνουν όλο και περισσότερο το χέρι τους στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους.

Η δομή συλλογής ειδών πρώτης είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε στην δεύτερη εβδομάδα της επιβεβλημένης καραντίνας και του ΄΄ξεσπάσματος” της επιδημίας. Επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μια τέτοια δομή και να την δημοσιοποιήσουμε στην γειτονιά ως αντανακλαστικό στην επισφάλεια που έφερε σε κάποιες κοινωνικές ομάδες η υγειονομική κρίση και ως έμπρακτη μορφή αλληλεγγύης.