Συμμετέχουμε στην διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης και υπεράσπισης της ΒιοΜε.

Συμμετέχουμε στην διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης και υπεράσπισης της ΒιοΜε, αποδεχόμαστε το δημόσιο κάλεσμα υπεράσπισης. Και για εμάς «κάθε πορεία, κάθε μικρόφωνο, κάθε αφίσα, κάθε σύνθημα σε τοίχο, κάθε συνδικαλιστικό ψήφισμα, κάθε διαμαρτυρία σε ελληνικό προξενείο, κάθε μικρή και μεγάλη δράση μετράει, τόσο πρακτικά όσο και συμβολικά!». Ενώνουμε την φωνή μας με τους αγώνες σε όλο τον πλανήτη και κρατάμε ζωντανή τη φλόγα της επαναστατικής αξιοπρέπειας ενάντια στον καπιταλισμό!
Ακολουθεί μέρος του κειμένου υπεράσπισης (και πρόσκλησης στη διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης και υπεράσπισης) :
Μια δεκαετία τώρα η ΒΙΟΜΕ είναι το μοναδικό αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι ελέγχουν την παραγωγική διαδικασία. Είναι ένας κόμβος στον συνεχιζόμενο παγκόσμιο αγώνα για επαναστατική αξιοπρέπεια κατά της καπιταλιστικής επίθεσης που σαρώνει σε όλο τον πλανήτη: από τη Ροχάβα ως την Τσιάπας, από τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία μέχρι το Black Lives Matter στις ΗΠΑ, από τα κατεχόμενα εργοστάσια στην Αργεντινή έως τα ακτήσια κινήματα στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, από τις εξεγέρσεις στο Ιράν και τη Χιλή μέχρι τους αγώνες παντού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κοινών και τη λεηλασία της φύσης.
Πριν από δέκα χρόνια, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ άρχισαν να παράγουν οικολογικά προϊόντα καθαρισμού στο εργοστάσιο που είχαν εγκαταλείψει τα αφεντικά τους. Ενάντια στις επιθέσεις κράτους και κεφαλαίου, η ΒΙΟΜΕ αντεπιτέθηκε και επέζησε χάρη στην υποστήριξη ενός τεράστιου κύματος αλληλεγγύης που εκφράστηκε σε παγκόσμια κλίμακα.
Το κατεχόμενο εργοστάσιο έγινε ένας κρίσιμος χώρος για αγώνα, δημιουργία και πολιτισμό: αυτόνομες αγορές, συντονισμός εργαζομένων από ανακτημένα εργοστάσια και έργα συνεργασίας από όλο τον κόσμο, η πρώτη κλινική εργατών στην Ελλάδα, φεστιβάλ, εικαστικές παρεμβάσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες, πολιτικές συζητήσεις, δράσεις αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες.
Τι συνέβη;
Σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ. Με αδιαφανείς διαδικασίες, η γη της χρεοκοπημένης Filkeram, μητρικής εταιρείας της ΒΙΟΜΕ, πωλήθηκε σε κερδοσκοπικό ταμείο από τη Νότια Αφρική.
Επίμονο αίτημά μας ήταν να διαχωρίσουμε το τμήμα της ΒΙΟΜΕ από τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της μητρικής εταιρείας και να το αναθέσουμε στον συνεταιρισμό εργαζομένων, στον οποίο ο πρώην εργοδότης συνεχίζει να χρωστά μισθούς και αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς καμία κυβέρνηση οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης δεν σεβάστηκε το αίτημά μας. Ενώ όλοι ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα, πωλούν τη γη, αγνοώντας το βιοπορισμό των εργαζομένων.
Το μοναδικό εργοστάσιο της χώρας που απελευθερώθηκε από τα αφεντικά και επέστρεψε στην κοινωνία, το μοναδικό εργοστάσιο που λειτουργεί με όρους αυτοδιαχείρισης, ισότητας και αλληλεγγύης, κινδυνεύει!
Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και του κινήματος αλληλεγγύης δηλώνουν ότι θα παραμείνουμε στο εργοστάσιο, ότι η παραγωγή θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος μας στείλουν την αστυνομία. Όσες φορές και να μας αφαιρέσουν, εμείς θα επιστρέψουμε. Γιατί αυτός ο τόπος είναι η ζωή μας και αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών αγώνων της πόλης μας!
Τι θα θέλαμε να κάνετε;
Θέλουμε το μήνυμά μας να φτάσει σε όλο τον πλανήτη: Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ! Το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης θα σταματήσει κάθε “επένδυση” και κάθε προσπάθεια έξωσης! Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα!
Σας προσκαλούμε στη διεθνή εβδομάδα αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ με σκοπό την ανέγερση τείχους προστασίας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΕ!
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!