ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

12/3/2018 το κράτος περνά σε μια ακόμη επίθεση καταστολής εναντίων τριών καταλήψεων στην Αθήνα (GARE, Ζαΐμη 11.Ματρώζου 45).Το πρωί της Δευτέρας γίναμε μάρτυρες ακόμη μίας μεγάλης επιχείρησης του κράτους εναντίον του καταληψιακού κινήματος .Δεκάδες πάνοπλοι μπάτσοι πλαισίωσαν τους χώρους των καταλήψεων και με τις γνωστή τους μεθόδευση και επίδειξη ισχύος μπήκαν στις καταλήψεις προβαίνοντας σε συλλήψεις και ξυλοδαρμούς. Οι καταλήψεις GARE και Ζαΐμη 11 εκείνη την ώρα δεν είχαν κόσμο μέσα. Στον αντίποδα όμως στην Ματρώζου 45 υπήρχαν σύντροφοι και συντρόφισσές στον χώρο της κατάληψης οπού μαζί με τους αλληλέγγυους/ες υπερασπίστηκαν μαχητικά την δομή τους με αποτέλεσμα την σύλληψη 12 ατόμων.

Κακά τα ψέματα όμως αυτή η βρόμικη επιχείρηση του κράτους εναντίον των καταλήψεων δεν είναι ούτε η πρώτη και δυστυχώς ούτε η τελευταία. Κάπου εδώ θα σταχυολογήσουμε τις προσπάθειές εκκενώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

6/4/2015 εκκενώνεται η κατάληψη “ACTA ET VERBA” στα Γιάννινα.

5/8/2015 εκκενώνεται η κατάληψη “Κένταυρος” στην Ν. Φιλαδέλφεια.

27/7/2016 εκκενώνονται τρεις καταλήψεις στην Θεσσαλονίκη (Μανδαλίδειο μέγαρο, Ορφανοτροφείο, Hurriya).

17/2/2017 εκκενώνεται η κατάληψη “ανοιχτό 3ο” στην Σύρο”.27/5/2017 εκκενώνεται η κατάληψη “Barricada” στην Λάρισα.

26/11/2017 1η εκκένωση της κατάληψης GARE στα Εξάρχεια.4/1/2018 εκκενώνεται η κατάληψη “τερμίτα” στον Βόλο.

12/3/2018 εκκενώνονται η καταλήψεις “Ζαΐμη 11,GARE,Ματρώζου 45” σε Εξάρχεια και Κουκάκι.

Ερχόμαστε λοιπόν στο συμπέρασμα πως το κράτος πασχίζει με κάθε μέσο να καταστείλει κάθε ρανίδα εξεγερτικότητας και αντίστασης οπού οι καταλήψεις δεν αποτελούν εξαίρεση. Το Ελληνικό κράτος (όπως και κάθε κράτος) νιώθει στο πετσί του την απειλή των καταλήψεων καθώς και μόνο η ύπαρξη τους δείχνει πως η γενικευμένη καταστολή και ραστώνη που προσπαθούν να επιβάλουν βρίσκει απέναντι του αυτούς που πασχίζουν για ελευθερία αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη. Από την άλλη μεριά έχουμε την πρόσφατη σύλληψη της φασιστικής οργάνωσης “Combat 18” με το πρόσχημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Η κουστωδία των συλλήψεων αυτών έχει ‘έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο, την διαιώνιση στο κοινωνικό ασυνείδητο της θεωρίας των δύο άκρων. Εμείς δεν έχουμε καμία αυταπάτη επι αυτού καθώς ξέρουμε πολύ καλά πως το κράτος έχει άριστες σχέσεις με τα πολιτικά και ηθικά τέκνα του ,δηλαδή το παρακράτος και όλους του φαιστο-εθνικιστικούς συρφετούς κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από την απόσυρση των κατηγοριών περί εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά η πάγια τακτική κάθε κράτους για να μπορέσει να καταστείλει αυτούς που του εναντιώνονται πολιτικά και ηθικά τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη.

Ας παραθέσουμε λοιπόν στου ιθύνοντες του όλου μηχανισμού μια φράση του Α.Καμύ που ταιριάζει απόλυτα ” Ένα κράτος , εξ ορισμού, δε μπορεί να έχει καμία ηθική. Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα κράτος είναι μια αστυνομία.”

Μπροστά λοιπόν στην όλη καταστολή που βιώνουμε και στην βαρβαρότητα που μας επιδεικνύεται καθημερινά από κρατικού και παρακρατικούς μηχανισμούς εμείς θα βγούμε ενωμένοι και πιο δυνατοί .Όταν δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση από τον εκφραστή όλων των δεινών της ζωής μας ο φραξιονισμός και οι πολιτικές διαφωνίες θα παραμεριστούν και μόνος στόχος μας θα είναι τα όνειρα μας και δικοί τους εφιάλτες για ελεύθερη ζωή να γίνουν πράξη. Πλέον οι μάσκες έπεσαν και ο κοινωνικός και ταξικός διαχωρισμός είναι οφθαλμοφανείς .Ήρθε η ώρα όλοι να διαλέξουν πλευρά, είτε με τους καταπιεστές είτε με τους καταπιεσμένους.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΊΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ.

Η ΣΙΩΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ