Ανάρτηση πανό στην γέφυρα Αλκαζάρ

Στις 2 Σεπτεμβρίου ξεψύχησε ένας τρανς άντρας μετα από μια βδομάδα σε κώμα από την επίθεση  που δέχτηκε  κατά την διάρκεια του Christopher Street Day(pride) στο Münster της Γερμανίας. Ο Μάλτε υπερασπίστηκε ένα μπλοκ λεσβιών από μια ομάδα ανδρών που τις απειλούσε κατά την διάρκεια της πορείας. Αφού τους ζήτησε να σταματήσουν οι άνδρες άρχισαν να τον χτυπούν μέχρι που έπεσε σε κώμα. Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του καλέστηκαν αυθόρμητες συγκεντρώσεις μνήμης σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Ένα τέτοιο περιστατικό δεν απέχει πολύ από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια πορειών υπερηφάνειας. Φέτος το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη μια ομάδα από κατα βάσει νεαρους άνδρες επιτέθηκε λεκτικά και τραμπούκικα στο θεσμικό φεστιβάλ υπερηφάνειας καθώς φαίνονταν να καθοδηγούνται από γνωστούς ‘μεγάλους’ φασίστες της πόλης. Όσες προσπάθειες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από ομαδοποίησεις με φασιστικές καταβολές (π.χ ιερός λόχος) και ξεμπαρκα άτομα έχουν αντικρουστεί χάρη στα αντανακλαστικά του κόσμου που ίσως να μην στηρίζει αυτές τις θεσμικές διοργανώσεις αλλά αρνείται να δώσει χώρο σε τέτοιου είδους κανίβαλους στον δρόμο. Έτσι, βλέποντας την αναβάθμιση αυτών των προσπαθειών όπως είδαμε φέτος στην Θεσσαλονίκη, οφείλουμε να οξυνουμε τα αντανακλαστικά μας και να είμαστε έτοιμα να υπερασπιστούμε όσα στέκονται δίπλα μας στον δρόμο και στον δημόσιο χώρο. Από τα τρανσφοβικα περιστατικά φέτος στο Μοναστηράκι, μέχρι την Θεσσαλονίκη να μην αφήσουμε σπιθαμή γης σε τέτοια σκουπίδια, μέχρι η αντιβία να είναι όντως περιττή θα απαντάμε στην βία που δεχόμαστε.

Περιγραφή είκονας: Λευκό πανί με ρόζ γράμματα. Για κάθε Μάλτε, Ζακ, Παύλο, Δήμητρα, Νίκο, Βάσιλη… Για κάθε γυναικοκτονία 

Για κάθε τρανς δολοφονία 

Η απάντηση δίνεται στον δρόμο

Αντιβία – αλληλεγγύη – αλληλοπροστασία

Κατάληψη Ντουγρού