Ο θίασος του παραλόγου περιοδεύει και στα σπίτια μας!!!

Ο θίασος του παραλόγου περιοδεύει και στα σπίτια μας!!!

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Από 1/1/2015 ξεκινούν οι διαδικασίες πλειστηριασμών αφού πλέον παύει να ισχύει ο νόμος της οριζόντιας προστασίας της πρώτης κατοικίας .
  • Το 2016 πλειστηριάζονται 11 ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας.
  • Την άνοιξη του 2017 επανέρχεται ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η αντικειμενική αξία των ακινήτων που πλειστηριάζονται όλο και μικραίνει ενώ ταυτόχρονα η ‘αριστερή’ κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών, πετάει το μπαλάκι στην καλή θέληση των τραπεζών.

Πάνω από 1.000 πλειστηριασμοί α κατοικίας και αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 100.000 είχαν προγραμματιστεί αλλά δεν ολοκληρώθηκαν είτε λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων, είτε λόγω της ακύρωσης τους στην πράξη στα κατά τόπους ειρηνοδικεία από πρωτοβουλίες σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας οι οποίες εναντιώνονται σε αυτούς. Προσπάθησαν να κατευνάσουν τις εντάσεις με την ατάκα ‘’δεν πλειστηριάζουμε πρώτη κατοικία’’ και η  απάντηση τους ήταν η θεσμοθέτηση ενός νόμου που ποινικοποιεί τις αντιδράσεις τόσο απέναντι στους συμβολαιογράφους όσο και απέναντι στους χώρους οπού διεξάγονται οι πλειστηριασμοί.

 Η αποχή των συμβολαιογράφων από την διαδικασία των πλειστηριασμών σίγουρα δεν είχε σκοπό να δείξει την εναντίωση των παραπάνω και την διαφωνία τους με την διαδικασία αυτή. Αντιθέτως ήταν μια στάση απέναντι στο κράτος και την κυβέρνηση και το μόνο πράγμα που ζητούσε ήταν η ομαλή και ακίνδυνη προς αυτούς διεξαγωγή της διαδικασίας.

 Αυτή είναι μόνο μια πτυχή των επιθέσεων απέναντι στις ζωές μας. Ξεκινάμε  αρχικά με τις μειώσεις μισθών/ συντάξεων, μειώσεις στις παροχές του κράτους (υγεία-παιδεία), ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών( ρεύμα-νερό) και εν τέλει ο μεγαλύτερος κερδισμένος αυτής της ιστορίας ήταν οι “ελληνικές” τράπεζες, με τις “αναγκαίες” ανακεφαλαιοποιήσεις.

Η επόμενη πράξη είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (από 21/2 θα γίνονται μόνο με αυτόν τον τρόπο), μια μεθοδευμένη πρακτική που σκοπεύει στην αποφυγή συγκρούσεων και αγώνων που δίνονται στα ειρηνοδικεία  της χώρας.

Εξώσεις: Πράξη τρίτη και τελευταία  ,μια πραγματικότητα που δεν απέχει πάρα πολύ από το σήμερα. Ας κοιτάξουμε και λίγο παραδίπλα με το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ισπανίας και τον περίφημο νόμο “φίμωτρο” όπου οι εξώσεις είναι καθημερινές, όπου καταδικάζονται οι οποιεσδήποτε κινήσεις αλληλεγγύης σε όσους πετιούνται στο δρόμο…Είναι ένας ακόμα επίλογος της παράστασης που θα πρέπει παιχτεί στους δρόμους εκεί που κερδίζονται  οι μάχες για ένα καλύτερο αύριο εκεί που οι νόμοι τους “δικάζονται” επί της ουσίας, εκεί που γεννιέται η συλλογική αντίσταση, απέναντι στην γενικευμένη και συνεχόμενη υποτίμηση των ζωών μας, είτε αυτό είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, είτε είναι η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, είτε εντέλει το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή. Η αλληλεγγύη μεταξύ αυτών που βιώνουν τις ανισότητες και τις αδικίες  του καπιταλιστικού συστήματος είναι το πρώτο βήμα και η διεκδίκηση μέσα από   οριζόντιες και  αντιιεραρχικές δομές απαλλαγμένες από κάθε φασιστική, μισαλλόδοξη ιδεολογία που προάγει το φυλετικό μίσος θα πρέπει να είναι οι απαντήσεις μας.

 

Ως καταληψίες εναντιωνόμαστε στην ιδιοκτησία  αλλά αναγνωρίζουμε και υπερασπιζόμαστε  το δικαίωμα στη στέγη. Η στέγη, το νερό και το ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά και θεωρούμε αυτονόητη την ελεύθερη πρόσβαση όλων σε αυτά. Προτάσσουμε συλλογικοποίηση των αντιστάσεων και των αρνήσεων μας.

 

ΥΓ: Εσένα που θα σε βρει το τέλος της περιοδείας; Στη θέση σου; Περιμένοντας για μια ακόμη φορά καλύτερο τραπεζίτη,  διαφορετική κυβέρνηση με καλύτερους βουλευτές, δικαστές και αφεντικά; 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Kατάληψη Ντουγρού Τζαβέλα 52