Σχετικά με τις τελευταίες επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους

Τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου η κατάληψη Έπαυλη Κουβέλου δέχτηκε βομβιστική επίθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να υποστεί φθορές τόσο η αυλόπορτα του κτηρίου όσο και παρακείμενα κτήρια. Στη Κέρκυρα, στην κατάληψη Ελαία φασίστες εισέβαλαν και έκλεψαν τρόφιμα που προορίζονταν για μετανάστες. Την ίδια περίοδο σημειώθηκε φασιστική επίθεση και στον κατειλημμένο Αγρό στο Πάρκο Τρίτση. Ξημερώματα 27 Νοεμβρίου η κατάληψη Libertatia δέχτηκε εμπρηστική επίθεση την οποία ανέλαβαν οι Αυτόνομοι Μαίανδροι Εθνικιστές (Α.Μ.Ε.).

Το Σάββατο 19 Δεκέμβρη, η κατάληψη Terra Incognita γίνεται στόχος παρακρατικής επίθεσης. Οι Α.Μ.Ε. προβαίνουν σε "απόπειρα" εμπρησμού της εισόδου του κτιρίου, κίνηση που γίνεται αντιληπτή από μέλη της κατάληψης. Στην είσοδο βρέθηκαν δύο γκαζάκια που δεν έσκασαν και μια ισχνή εστία φωτιάς. Μια μέρα πριν αντίστοιχη επίθεση δέχθηκε και το Αυτόνομο Στέκι στη Ζωοδόχου Πηγής στην Αθήνα.

Οι Α.Μ.Ε αποτελούν μια φασιστική φράξια που κινείται υπό τον έλεγχο του νεοναζί Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου και της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι έχουν συνεργαστεί και με την τοπική φασιστοομάδα Πατριωτικός σύνδεσμος. Προσπαθούν να αναλάβουν τα ηνία στο χώρο της ακροδεξιάς και να παίξουν το βρώμικο ρόλο που μέχρι τώρα είχε η Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να αποποιηθεί το παρελθόν της τόσο λόγω του δικαστηρίου για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα όσο και της προοπτικής να εξελιχθεί κάποια στιγμή σε κυβερνητικό εταίρο.

Οι καταλήψεις είναι εστίες αντίστασης και αγώνα. Μέσα από αυτές προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ρήγματα στο υπάρχον και να προτάξουμε μια συλλογική ζωή, αδιαμεσολάβητα και αυτοοργανωμένα. Για αυτό και τις πολεμάνε με κάθε τρόπο.

Πέρα από τις προσπάθειες του επίσημου κράτους να καταστείλει τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους (εκκένωση και γκρέμισμα καταλήψεων, διακοπές ρευματοδότησης) παρατηρούμε και μια ολοένα αυξανόμενη δραστηριοποίηση του φασιστικού ακροδεξιού παρακράτους.

Με όποια μορφή όμως και αν έρχονται, όσες φράξιες και αν φτιάξουν δεν μας τρομάζουν. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στο πλευρό των απανταχού καταπιεσμένων παλεύοντας για έναν άλλο κόσμο χωρίς εξουσία και εκμετάλλευση.

Η συνέλευση της κατάληψης Ντουγρού