[Ενημέρωση] Παρέμβαση – μοίρασμα κειμένου στην Πυροσβεστική

Σήμερα Παρασκευή 18/11 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση – μοίρασμα στον πυροσβεστικό σταθμό της Λάρισας σχετικά με την συμμετοχή πυροσβεστικού οχήματος και πληρώματος στην εκκένωση της Κατάληψης Ντουγρού την Δευτέρα 31/10. Αναρτήθηκε πανί έξω από τον σταθμό που βρίσκεται πάνω σε κεντρικό δρόμο της πόλης με μεγάλη κίνηση. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

Σβήστε τις φωτιές στα δάση και όχι αυτές της κοινωνικής ανυπακοής

Στις 31 Οκτωβρίου 2022 τα ξημερώματα, ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ντουγρού από αστυνομικές δυνάμεις τόσο της Λάρισας, όσο και από άλλες πόλεις της Θεσσαλίας. Αναμενόμενο ήταν το τετράγωνο της Τζαβέλα 52, να είχε περικυκλωθεί από κάθε είδους μπάτσο. Αυτό όμως που δεν περιμέναμε ήταν να συνδράμει και η Πυροσβεστική σε αυτήν την κατασταλτική επιχείρηση.
Ειδικά από τη στιγμή που συνάδελφοί σας , ενδεχομένως και εσείς, έχετε γίνει στόχος της αστυνομικής καταστολής. Τέτοιες μέρες πέρυσι τον Νοέμβρη του 2021 μπάτσοι διέλυαν τη συγκέντρωση των εποχιακών πυροσβεστών, πετώντας σας χημικά, χτυπώντας σας με την αύρα και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό ενός εποχιακού συναδέλφου σας από κροτίδα κρότου λάμψης.
Μετά από όλα αυτά πόσο εύκολα περνάτε στην άλλη πλευρά; Όχι απλά να παρακολουθείτε την εκκένωση, αλλά να συμμετέχετε ενεργά είτε με τη χρήση αλυσοπρίονου για να παραβιάσετε την πόρτα, είτε με το να παραχωρείτε τις μάνικες στους μπάτσους προκείμενου να καταβρέξουν τους καταληψίες.
Δεν θεωρούσαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως άλλο ένα κατασταλτικό σώμα στη φαρέτρα του κράτους για αυτό και η επιλογή μας σε αυτό το κείμενο να σας αποκαλούμε ως υπηρεσία και όχι ως σώμα. Σε αυτήν την κατεύθυνση πολλά άτομα και ομάδες του ευρύτερου πολιτικού μας χώρου συνέδραμαν, ως εθελοντές δίπλα σας, στην κατάσβεση φωτιών στα δάση τα καλοκαίρια. Την ίδια ώρα που οι μπάτσοι έκαναν τους τροχονόμους ή έπαιρναν τα ποτιστήρια για τις κάμερες.
Ακόμη και το ίδιο το κράτος δεν σας θεωρεί ισάξιους με τους μπάτσους . Αυτό φαίνεται από τις μηδαμινές προσλήψεις που γίνονται στην Πυροσβεστική, από τον εξοπλισμό και τα οχήματα σας, ειδικά για τους εποχιακούς και τους πενταετείς που πολλές φορές αναγκάζονται να προμηθευτούν μόνοι τους τα απαραίτητα (μπότες, στολές, κτλ).
Η δικαιολογία “εντολές εκτελούσαμε” είναι πιο κενή και από του μπάτσου το κεφάλι. Έχετε κρίση και μπορείτε μέσα από τα συνδικαλιστικά σας όργανα να απαιτήσετε να μην λαμβάνετε μέρος σε κατασταλτικές επιχειρήσεις, όπως πχ σε πορείες, εκκενώσεις είτε κατειλημμένων χώρων, είτε σπιτιών από πλειστηριασμούς.
Από εδώ και πέρα, το πως θα σας αντιμετωπίζουμε είναι ξεκάθαρα στο δικό σας χέρι. Εμείς έχουμε κάνει την επιλογή να παλεύουμε και να προσπαθούμε για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα ισχύει το δίκιο του ισχυρού. Επιθυμούμε συλλογικά και από τα κάτω: Τη σύνδεση και την κυκλοφορία των αγώνων, την έμπρακτη αλληλεγγύη, την δημιουργία νέων δομών αυτοοργάνωσης και θα συνεχίζουμε να σχηματίζουμε τέτοια σημεία αλληλεπίδρασης. Σημεία για κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών, αγώνες ενάντια στην καταστροφή της φύσης, την έμφυλη καταπίεση, την επιβολή πατριαρχικών προτύπων, αγώνες ενάντια σε κάθε φυλακή και στην ίδια την κοινωνία-φυλακή.
Εσείς;
Συνέλευση υπεράσπισης της κατάληψης Ντουγρού