Nαυάγιο στην Πύλο

Και οι κρατικές-καπιταλιστικές δολοφονίες δεν έχουν τέλος
Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα ναυάγιο , ίσως το πιο μεγάλο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Εχθές (13/06) αλιευτικό με 750 επιβαίνοντες ξεκινώντας από το Τομπρούκ της Λιβύης και με προορισμό την Ιταλία ναυάγησε στην περιοχή της Πύλου. Ο έως τώρα απολογισμός ανέρχεται σε 80 νεκρούς , 104 διασωθέντες & 550 περίπου αγνοούμενους.
Το εν λόγω ναυάγιο αποτελεί άλλο ένα έγκλημα εκ μέρους του ελληνικού κράτους και της ΕΕ.
Το ελληνικός κράτος εν γνώσει του, όπως καταφαίνεται από τα τελευταία στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα άφησε το αλιευτικό που έπλεε εντός των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων, να ναυαγήσει. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ελληνικό λιμενικό είχε ειδοποιηθεί ήδη από εχθές από την Frontex και το ιταλικό λιμενικό για το πολύπαθο ναυάγιο. Δεν πρόκειται ούτε για «κακή στιγμή», ούτε για «αδιαφορία», ούτε για «αμέλεια». Πρόκειται για στυγνή δολοφονία. Το ελληνικό λιμενικό, το ελληνικό κράτος , αλλά και η ΕΕ είναι υπεύθυνα για το ναυάγιο στην Πύλο.
Το ελληνικό λιμενικό ως παρακλάδι του κράτους και του όσα αυτό ορίζει, σε αγαστή συνεργασία με τις ρατσιστικές θεσμοθετήσεις- νόμους εκ μέρους της ΕΕ αποτελούν τους πρωτεργάτες μιας σειράς απάνθρωπων, ρατσιστικών συμβάντων. Από το χτίσιμο των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης, τα καθημερινά πλέον pushbacks, τον θάνατο χιλιάδων μέχρι στιγμής μεταναστ(ρι)ών στον πάτο του Αιγαίου, μέχρι το χτίσιμο του δυσθεώρητου τοίχους στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, βλέπουμε πως η πολιτική που προτάσσει και υπηρετεί τον νεοφιλελευθερισμό σε κάθε περίπτωση ενέχει βαθιά ριζωμένο τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, πάντα προς όφελος προς τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών κρατών και πάντα με όχημα το αφήγημα περί της ακεραιότητας του έθνους – κράτους.
Όσο αυτοί τραβάνε το τιμόνι δεξιά και προσπαθούν να εκφασισουν την κοινωνία, τόσο εμείς να στεκόμαστε ανάχωμα στις διαθέσεις και τις πολιτικές τους. Να μην συνηθίσουμε στα νούμερα νεκρών ανθρώπων στις ειδήσεις. Να μην συνηθίσουμε σε εικόνες από βίαια pushbacks. Να περιορίσουμε την θλίψη, για να δώσουμε χώρο στην οργή.
ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΕ.
ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ.