Περί επίσκεψης Πανούση στη Λάρισα

Σήμερα στο δημαρχείο της Λάρισας φιλοξενείται ο υπουργός Πανούσης, αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη, που θα επισκεφτεί το δήμαρχο Καλογιάννη. Πριν από αυτό θα προεδρεύσει σε σύσκεψη της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Θα προεδρεύσει για να κάνει πιο κατανοητό στις υπηρεσίες αυτές πώς να εφαρμόσουν καλύτερα το σχέδιο του υπουργού και του κρατικού μηχανισμού.

Ένα σχέδιο για το πώς θα συνεχίσουν την καταστολή, πώς θα χτυπάνε οποιονδήποτε πυρήνα αντίστασης ξεπετάγεται σε πόλεις και γειτονιές. Να συνεννοηθούν μαζί για το πώς θα γίνονται οι εκκενώσεις καταλήψεων πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο βίαια. Να συντονιστούν για το πώς οι επιχειρήσεις τους θα γίνονται παράνομα, όπως την Κυριακή 10/5 στην εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα όπου η παρουσία της αστυνομίας ήταν εκτός από παράνομη, έκδηλη και προκλητική. Στην επέμβαση αυτή, όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας πάνοπλες, έβγαλαν βίαια τους καταληψίες από την κατάληψη. Ωστόσο το επόμενο πρωί, ο δήμαρχος της Λάρισας σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο δήλωνε πως δεν ασκήθηκε βίαια. Για να αποφασίσουν να εκκενώσουν κι άλλες καταλήψεις εκτός από την Αcta et Verba στα Γιάννενα, τον Κένταυρο στην Αθήνα ή να τους δημιουργήσουν προβλήματα όπως έγινε με τη διακοπή ρεύματος στην κατάληψη Σχολείο στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή της βίλας Ζωγράφου σε ωδείο.

Δεν είναι μόνο αυτά όμως! Υπάρχουν κι άλλα «κύριε» Πανούση. Υπάρχει η παρουσία μπάτσων στις γειτονιές που καταστέλλουν τους πολίτες και απαγορεύουν την κυκλοφορία ακόμα και την ύπαρξη α πεζοδρόμια. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως τα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού είναι λαδωμένα και γυρίζουν μόνο όταν έχετε την ανάγκη να πληροφορηθείτε και να καταστείλετε κάθε μορφή ελεύθερης σκέψης και βούλησης.

Υπάρχει, επίσης, και η καταπάτηση του ασύλου στην Πρυτανεία που εσείς και η κυβέρνηση σας τόσα χρόνια υπερασπιζόσασταν με τόσο πάθος και ζήλο. Κι όμως δώσατε εντολή για την εισβολή των ΜΑΤ μέσα στο Πανεπιστήμιο. Εν συνεχεία, αφού ετοιμάσατε τους φακέλους των αστυνομικών που τραυματίστηκαν από τους διαδηλωτές, ξαναχτυπάτε και προτρέπετε την κυβέρνηση «να συνεννοηθείτε και να αφήσετε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία τα εκδίδουν άνθρωποι χωρίς πρόσωπο».

Εμείς απαντάμε πως «τα πρόσωπα μας τα κουκουλώνουμε, 5 χρόνια τώρα γιατί πνιγόμασταν στα δακρυγόνα των μνημονιακών κυβερνήσεων που εσείς συμμετείχατε. Αυτό και μόνο μας δίνει το δικαίωμα. Τα πιστοποιητικά τα εκδίδουν όσοι θέλουν να τα ανταλλάσσουν με κυβερνητικούς θώκους».

Επίσης, σε όλες σας τις πρακτικές δεν φαίνεται πουθενά η δήλωσης σας πως «ο ρόλος της αστυνομίας είναι θεσμός της Δημοκρατίας συμφιλιωμένος με τον πολίτη και όχι εχθρός του». (Γ. Πανούσης. Μάρτιος 2015)

Ωστόσο, η θέση σας, ο ρόλος σας και οι αρμοδιότητές σας μας κάνουν σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός εφαρμόζει την καταστολή στα αγωνιζόμενα κομμάτια των εκμεταλλευόμενων αυτής της κοινωνίας. Και εσείς είστε συνένοχος σε αυτό. Είστε συνένοχος να καταστείλετε την αντίσταση, τον αγώνα και τις διεκδικήσεις στο βωμό των πολιτικών του κεφαλαίου που δείχνετε να υπερασπίζεστε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σας και να παλεύουμε ενάντια στις λογικές και στις πρακτικές σας. Θα συνεχίσουμε γιατί δεν έχουμε καμία αυταπάτη για όλο αυτό που γίνεται με την εκκένωση καταλήψεων, την καταπάτηση του ασύλου και την καταστολή σε κάθε γειτονιά. Θα συνεχίσουμε σε καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και στο δρόμο.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

 

Αγωνιζόμενες-οι